Virksomhedscases

De tre casevirksomheder

De deltagende virksomheder i DIGITAL REALITY er Poul Johansen Maskiner, Jorgensen Engineering og DESMI. Deltagerne er alle udvalgt på baggrund af deres virksomhedsprofil, engagement og digitaliserings-strategi. Projektet omfatter en indledende proces, hvor der udvikles digitale koncepter på baggrund af indsigt i arbejdsprocesser, brugeradfærd og teknologiske muligheder. Dernæst følger en omfattende udviklingproces og test af koncepterne gennem et 180-dages pilotforløb. 

Virksomhederne vil løbende teste prototyper med brugerne i konkrete arbejdsprocesser, og der vil blive målt på forskellige parametre før og efter teknologierne introduceres. Denne effektmåling vil blive sammenholdt med den eksisterende viden og forskning på området omkring industriel brug af VR, AR og MR. Projektets skal samle erfaring omkring konceptualisering, udvikling og test af VR/AR/MR-løsninger, som kan bruges til at hjælpe andre virksomheder.

DESMI

JORGENSEN ENGINEERING

POUL JOHANSEN MASKINER

DESMI A/S er en dansk producent af pumpeløsninger med hovedsæde i Nørresundby. DESMI udvikler, fremstiller, sælger og servicerer pumper og pumpeløsninger samt miljøudstyr til bl.a. marine- og forsyningsindustrien, herunder systemer til rensning af ballastvand ombord på skibe, systemer til opsamling efter affald i floder og vandløb m.m. DESMI har kontorer på 30 lokationer og er repræsenteret i mere end 120 lande verden over. DESMI leverer enkeltkomponenter og systemer samt kundetilpassede løsninger. DESMI har 185 års erfaring med at give kunder den rette vejledning og løsning, der understøtter deres forretning. 

 Jorgensen Engineering A/S er en fynsk videns- og teknologibaseret produktionsvirksomhed placeret i Odense og ejet af den svenske industrikoncern Xano. Jorgensen Engineering udvikler og producerer komplekse, tekniske og kundetilpassede nicheløsninger til fødevare-, petfood- og healthcare-industrien. Kundeporteføljen tæller store, globale virksomheder som Nestlé, Unilever, Danone, Fresenius, Kraft-Heinz, Tetra Pak, Arla etc 

Poul Johansen Maskiner A/S udvikler, konstruerer og fremstiller fuldautomatiske montageanlæg og produktionslinjer. En del af forretningen omfatter også servicering af anlæggene, når de er sat i drift. Kunderne er i fremstillingsindustrien i ind- og udland og befinder sig i segmentet lige fra medicinalindustrien til legetøjsproducenter og anden generel industri, eksempelvis Coloplast, LEGO og Danfoss. PJM’s vision er at være den foretrukne partner, når det gælder automatisering af industrielle fremstillings processer.

OVERSKRIFT

De deltagende virksomheder i DIGITAL REALITY opfylder alle følgende kriterier:

  • Dansk industrivirksomhed med en omsætning mellem 0,5 – 2,0 mia. DKK

  • Engagement fra ledelse og allokering af medarbejdere (1-2 årsværk) i den
    interne projektperiode fra efteråret 2019 til sommer 2020.

  • Mulighed for inddragelse af kunder/brugere mhp. at identificere og udvælge
    relevante brugsscenarier for anvendelse af VR/AR/MR.

Fælles for de deltagende virksomheder er deres klare vision for, hvor de skal hen digitalt,
samt hvordan DIGITAL REALITY kan hjælpe til at skabe effekt og løfte produktiviten.