TEKNOLOGIERNE

FORSTÅ VR/AR/MR-TEKNOLOGI & HVORDAN 
DE KAN SKABE VÆRDI I JERES VIRKSOMHED

Klik på ikonerne og læs mere nedenfor

FORSTÅ TEKNOLOGIERNE

VIRTUAL REALITY

AUGMENTED REALITY

MIXED REALITY

MEN HVORDAN?

VIRTUAL REALITY

Virtuel simulering og træning med fokus på læring, sikkerhed og variation gennem simulerede arbejdsmiljø.

AUGMENTED REALITY

Visualisering af data og modeller, samt information gennem digital manualer til at støtte arbejdsprocesser. 

MIXED REALITY

Interaktion med data og information placeret i øjenhøjde. Vejledning og support direkte i synsfelt.

MEN HVORDAN ?

Værktøjskassen hjælper jeres virksomhed med at udforske potentialet for VR/AR/MR-teknologi.

VIRTUAL REALITY

AUGMENTED REALITY

MIXED REALITY

MEN HVORDAN ?

Fremtidens virkelighed er digital

VIRTUAL, AUGMENTED OG MIXED REALITY

HYPE CYCLE FOR VR/AR/MR

Først VR, så AR og sidst MR. Forventningerne til teknologierne har været høje, men i 2019 opnåede de alle den nødvendige modenhed til at skabe forretningsmæssig værdi. Teknologierne havde deres gennembrud i oplevelses- og spilindustrien, men har nu bevist deres potentiale til at blive brugt som forretningsværktøjer, der kan give en mærkbar effekt gennem hele værdikæden. Reducering af tid og ressourcer brugt på informationssøgning, support og rejseaktiviteter, og omvendt øget produktivitet og tryghed hos både medarbejdere og kunder, er blandt de fordele som teknologierne kan understøtte.

HYPE CYCLE FOR VR/AR/MR

Først VR, så AR og sidst MR. Forventningerne til teknologierne har været høje, men i 2019 opnåede de den nødvendige modenhed til at skabe forretningsmæssig værdi. Teknologierne har alle haft deres gennembrud i oplevelses- og spilindustrien, men har nu bevist deres potentiale til at blive brugt som forretningsværktøjer, der kan give en mærkbar effekt gennem hele værdikæden. Reducering af tid og ressourcer brugt på informationssøgning, support og rejseaktiviteter, og omvendt øget produktivitet og tryghed hos både medarbejdere og kunder, er blandt de fordele som teknologierne kan understøtte.

VR/AR/MR-TEKNOLOGI GENNEM VÆRDIKÆDEN

Teknologierne kan anvendes gennem hele værdikæden, fra design til service og træning af medarbejdere.

Produktudvikling

Konstruktion

Fremstilling

Produktion

Distribution

Logistik

Salg

Marketing

Service

Support

Visualisering

3D-modeller kommer til live i et virtuelt arbejdsmiljø eller på en skærm, hvor de kan opleves i fuld størrelse.

Digitale guidelines

Instruksioner placeres digitalt i form af tekst, billede og animationer, så de kan følges uden behov for support.

Oplæring og træning

Oplæring i nye anlæg inden de bygges og træning under sikre forhold er allerede succesfulde løsninger.

Fjernsupport

Få adgang til at se og dele information netop der, hvor medarbejdere eller kunden møder udfordringer.

VIRTUAL
REALITY

VIRTUAL
REALITY

Jens Lauritsen om
Virtual Reality

Oplæring - Træning - Customer engagement - Simulering

Træn virtuelt, før I står i den virkelige verden

Hvad er Virtual Reality?

Virtual Reality (VR) giver os mulighed for at være til stede i en virtuel verden, der enten kopierer et virkeligt scenarie eller adskiller sig helt fra vores egen verden. Mange industrivirksomheder bruger VR til forskellige former for læring og træning. Det betyder, at jeres medarbejdere kan træne udførelse af opgaver på et anlæg, I er ved at få opført – før anlægget overhovedet er færdigbygget.

Med VR kan du optimere effekten af din virksomheds sikkerhedstræning ved for eksempel at lade dine medarbejdere gennemføre træningen igen og igen uden ekstra omkostninger. Det kan være værdifuldt i industrielle virksomheder, for eksempel i byggebranchen. Medarbejdere kan træne præcis, hvor og når det passer, og I kan sikre, at alle medarbejdere har gennemført den helt samme træning. Og så gør VR det muligt at træne scenarier, der er umulige at træne i virkeligheden – for eksempel brand på fabrikken. Hør mere om træning i VR.

VR bliver også brugt til visualisering i salgs- og projekteringsprocesser. I VR kan vi få adgang til det ellers utilgængelige og bygge omgivelser, der ikke findes endnu. Det kan vi bruge som et salgsværktøj, der giver kunder adgang til steder, der ellers ville være utilgængelige. Og industrivirksomheder kan begynde at teste deres kommende anlæg virtuelt, før det står klart fysisk.

Oculus Quest

Hvad skal du bruge?

Vi anbefaler...

Oculus GO

Produkt visualisering i VR

Hvordan kommer vores virksomhed i gang?

Mange industrivirksomheder arbejder allerede med 3D-modeller. Og der er ikke langt fra 3D-modellen til at få bragt den til live i VR. Det eneste, I skal bruge, er et par VR-briller og en 3D-model i det rette format. VR-brillerne skal kobles til computeren, hvorfra i overfører 3D-modellerne. Blandt de mest brugte VR-devices er Oculus Quest og HTC Vive.

Hvis du skal bruge en VR-træningsoplevelse, kan specialister hjælpe dig med at udvikle en oplevelse, der imiterer det præcise scenarie, dine medarbejdere skal udføre træning.

AUGMENTED
REALITY

AUGMENTED
REALITY

Jens Lauritsen om
Augmented Reality

Datavisualisering - Produktfremvisning - Mobile devices

Læg data oven på jeres virkelighed

Hvad er Augmented Reality?

Med Augmented Reality (AR) kan vi se data placeret i den virkelige verden gennem et kamera på en smartphone eller en tablet.

I industrivirksomheder er AR et værktøj, der kan bruges til at visualisere, hvordan deres fysiske omgivelser vil se ud efter eventuelle tilføjelser af udstyr til et anlæg. På den måde kan virksomheden tilpasse deres køb af udstyr til dens praktiske virkelighed.

AR er et oplagt medie for digital vejledning gennem guides og information placeret netop der, hvor brugeren har behov for dette. Med AR kan vi lave objektgenkendelse. Det betyder, at et device – for eksempel en tablet – kan genkende fysiske objekter og præsentere data lige der, hvor vi har brug for dem. Guides og manualer bliver let tilgængelige i det miljø, hvor de skal bruges.

Produktionsvirksomheder kan med relativt lave omkostninger bygge manualer for deres produkter i AR, så kunden let kan bruge og lave fejlsøgninger på produkter og systemer.

Der ligger desuden et stort potentiale i AR for at optimere dokumentationen. Når industrien rykker sig længere væk fra den langsommelige proces med at dokumentere på skrift og i billeder, er AR et oplagt værktøj til at dokumentere på en smartere og mere holdbar måde.

Virksomheder bruger ofte AR som et salgs- og marketingværktøj, hvor de med fremvisning af 3D-modeller giver deres kunder mulighed for at se deres produkt i deres egne omgivelser. Sådan kan salgsprocessen styrkes, da det giver kunden en langt bedre forståelse for produktets dimensioner og placering i den tiltænkte kontekst.

Produkt visualisering i AR

Hvad skal du bruge?

Vi anbefaler...

Interaktiv og placerbar 3D model af produkt i AR

Salgsværktøj der lader sælgeren bygge produktet på hvilken som helst lokation

Hvordan kommer vores virksomhed i gang?

For at kunne bruge en AR-løsning skal l blot bruge edevice med skærm og kamera såsom en smartphone eller en tablet.  

Det er helt op til den enkelte virksomhed, hvor mange ressourcer de vælger at lægge udvikling af en AR-løsning. Man kan starte i det små, hvor man konverterer 3D-modeller til et format, der kan vises i en browser på en telefon eller en tablet (Web-AR)Hvis jeres virksomhed allerede har 3D-modeller af jeres produkter, er indsatsen ofte mindre, end man tror. I mange tilfælde handler det nemlig om at bygge oven på noget, man har i forvejen.  

Men man kan også vælge at lægge lidt flere kræfter i arbejdet med AR og gøre det til en central del af sit salg og markedsføring. For eksempel kan I få bygget en app, hvori I lægger en 3D-model, hver gang I tilføjer et nyt produkt. På den måde ender I med at have hele jeres katalog tilgængeligt for jeres kunder.

MIXED
REALITY

MIXED
REALITY

Jens Lauritsen om
Mixed Reality

Handsfree - Datavisualisering - Service & Maintenance

Håndfri datavisualisering og samarbejde

Hvad er Mixed Reality?

Betegnelsen Mixed Reality (MR), dækker over teknologier, der ligesom AR viser data oven på virkeligheden, men ikke er bundet til en interaktion gennem en håndholdt skærm. MR-devices er derfor udformet som briller, hvorigennem brugeren kan se digitalt indhold lagt ind i den fysiske verden. Brugeren interagerer med det digitale indhold gennem håndbevægelser eller ved stemmestyring.

MR-devices er udstyret med et kamera, som gør det muligt for brugeren at dele sit synsfelt med andre. Det indebærer store fordele for særligt industrivirksomheder, der sender specialister kloden rundt for at yde support lokalt. Fjernsupport kan udføres gennem for eksempel Microsoft Teams. I et Teams-kald kan specialisten kan vise den lokale medarbejder tjeklister og billeder, og sammen kan de løse problemet, mens den lokale medarbejder har begge hænder fri til at udføre arbejdet.

Med MR opnår virksomheder hurtigt besparelser i form af tid, økonomi og ressourcer, der i stedet for at blive brugt på rejseaktivitet frigives til andre opgaver.

Muligheden for at samarbejde på tværs af afstand giver virksomheden og kunden større sikkerhed for at finde en korrekt løsning hurtigere og samtidig dele viden med kunden i stedet for at sende en specialist.

Hvad skal du bruge?

Vi anbefaler...

Microsoft Hololens 2

Tilgængeliggørelse af data til frontline-workers

Hvordan kommer vores virksomhed i gang?

Mixed Reality er nemt at gå til uden at skulle investere tungt i hverken soft- eller hardware. Der er findes flere velkendte løsninger, der kan nemt kan sættes op, så I kan gå i gang med det samme.  

Gennem Microsoft Teams og MR-brillerne HoloLens tilbyder Microsoft flere forskellige standardapplikationer, der kan muliggøre både fremvisning af 3D-modeller, træning og samarbejde på tværs af lokationer. Hør Microsoft fortælle mere om, hvad du kan med HoloLens.

Alternativt frigiver RealWear-brillerne også medarbejderens hænder under remote support. De er en simplere form for MR-briller, og de understøttes af både Microsoft Teams, WebEx og Team Viewer. Se RealWear demonstrere brillerne her

Træning/Simulering - VR

Virtuel træning med fokus på læring, sikkerhed
og variation gennem simulerede arbejdsmiljø.

Data Visualisering - AR

Brug visuel data og digitale manualer/support
til arbejdsprocesser på mobile enheder.

Service/Maintenance - MR

Interager med visuel data og opnå højere
forståelse og indsigt, samt øget effektivitet.