JORGENSEN
ENGINEERING

"DIGITAL REALITY-teknologierne kan højne vores leverancer gennem hele værdikæden fra salg til nye kunder til support af eksisterende anlæg..."

Erfaringer og læring fra deltagelse i projektet

JORGENSEN ENGINEERING

Jorgensen Engineering ønskede en at gøre viden omkring drift og fejlsøgning på deres produktionsanlæg let tilgængelig. En løsning blev at fremvise digitale manualer og videoinstruktioner i Mixed Reality, som dermed kan ses af medarbejdere, mens de står foran opgaver i produktionen. At have viden tilgængelig netop der hvor man har brug for den medvirker til at reducere tiden brugt på at finde information og risikoen for at lave fejl, samt åbner op for nye forbedret digitaliserede arbejdsprocesser. MR-briller frigiver medarbejderens hænder, mens den relevante information bliver tilgængelig netop der, hvor opgaven skal udføres. 

Jorgensen har også udforsket mulighederne inden for Virtual Reality, hvor de kan gennemgå simuleret 3D-design og opsætning af anlæg både internt og sammen med kunderne.

Jorgensen Engineering er en fynsk videns- og teknologibaseret produktionsvirksomhed placeret i Odense med mere end 140 ansatte. Jorgensen Engineering udvikler og producerer komplekse, tekniske og kundetilpassede nicheløsninger til fødevare-, petfood- og healthcare-industrien. 

Erfaringer og læring fra deltagelse i projektet

JORGENSEN ENGINEERING

Brugen af MR-teknologi kommer til at være en fast del af vores serviceleverancer.

Jorgensen fortæller om deres erfaringer fra projektet og hvordan de allerede nu kan se hvordan teknologierne er blevet en del af virksomhedens serviceleverancerDer er udbredt begejstring for projektets resultater og den positive effekt, det har haft på arbejdsprocesserne, lige såvel som de ansatte.

Jorgensen oplevede at implementering af teknologierne var nemmere end ventet, og kan se hvor de hurtigt har skabt målbar effekt.

Jorgensen Engineering er en fynsk videns- og teknologibaseret produktionsvirksomhed placeret i Odense med mere end 140 ansatte. Jorgensen Engineering udvikler og producerer komplekse, tekniske og kundetilpassede nicheløsninger til fødevare-, petfood- og healthcare-industrien. 

Introduktion af VR/AR/MR-teknologi gennem værdikæden

MIXED REALITY GIVER INDSIGT OG TRYGHED FRA UDVIKLING TIL SUPPORT AF ANLÆG

Produktudvikling

Konstruktion

Fremstilling

Produktion

Distribution

Logistik

Salg

Marketing

Service

Support

Review af produktdesign og funktion. Visualisering af 3D-modeller og information ovenpå prototype.

Digital montageproces, hvor den ansatte kan finde dokumentation og maskintegninger, som klæder dem på til at udføre opgaven.   

Kvittering for opbygning og senere sammensætning af det færdige anlæg.

Ekstern fremvisning af 3D-model eller tag kunden med ind i produktionen, hvor de kan få et fuldt indblik i mulighederne for nye anlæg.

Adgang til kundens synsfelt og deling af information i direkte relation til det problem, som de står overfor.  

Visualisering af produktionsanlæg og moduler i reel størrelse. Muligt at nemt at gennemgå forskellige konfigurationer.

Se det færdige anlæg og forstå opsætnig og funktion inden produktionen sættes i gang.

Kunden kan lade ansatte blive bekendte med anlægget inden det opføres gennem træning i VR. 

Lad kunden opleve en virtuel udgave af produktionsanlæg i velkendt arbejdsmiljø mhp at se potentialer og få indblik i mulige funktioner.

Del manualer og instruktioner i et format, som gør det nemt for kunden at træne ansatte i drift og vedligehold, samt håndtering af typiske fejl. 

Vi introducerede MR-teknologi ind i en produktion, som er præget af konservatisme. Men efter teknologien blev demonstreret og alle fik mulighed for at se hvad det rent faktisk kan bruges til, så er det blevet taget imod med åbne arme.

Vores medarbejdere kan godt se det er fremtiden. De er stolte af at være firstmovers og være en del af en virksomhed som har valgt prioriterer Digital Reality teknologierne.

Simon Tofte, Head of Projects, Jorgensen

Når information gøres tilgængelig i Mixed Reality

BEDRE FORSTÅELSE OG INDSIGT

Jorgensen Engineering fik udviklet en MR-løsning, der gør manualer og video-instruktioner tilgængelige, netop der hvor medarbejderen har brug for information. Dette reducerer tid brugt på oplæring og deling af information, samt åbner døren til nye digitaliserede arbejdsprocesser. En anden brug af MR-teknologien er ved fjernsupport. Her kan Jorgensen se problemet gennem kundens synsfelt, samt dele digital vejledning og information i form af billeder, filer og links. Dette gør det muligt for Jorgensen at hjælpe kunderne direkte med deres udfordringer i stedet for at bruge unødig tid og ressourcer på at udsende serviceingeniører.

Vi har allokeret og brugt en masse ressourcer på det her projekt, men det er kørt så succesfuldt at investeringen allerede er tjent hjem.

information i øjenhøjde

Begrebet “Mixed Reality” dækker de digitale teknologier, som visuelt projekterer data foran øjnene og hvor interaktion er direkte på projektionen ved brug af hænder eller stemmestyring. De mest kendte MR-devices er briller i versionen MS HoloLens (fokus på stor mængde data og information i produktionen) og RealWear (fokus på simplicitet og brug ude i felten). De begge er udviklet til at støtte arbejdsprocesser i arbejdsmiljøer med svagt lys og støj ved op til 70dB, hvor normale devices som computer, tablet og smartphones ikke kan bruges.  

Jorgensen Engineering udfører ofte vedligehold og fejlsøgning på deres pakkeanlæg. Denne arbejdsproces er blevet gentænkt ved at introducere en MR-løsning, hvor fokus har været at gøre information lettere tilgængelig og formidle instrukser til konkrete opgaver. Jorgensen har allerede digitale manualer tilgængelige på mobile enheder, men MR-løsningen gør det muligt at bevare fokus på opgaven mens hænderne er frigivet til at udføre arbejdet.

Da vi fik teknologierne i hænderne og selv kom i gang med at undersøge mulighederne, så voksede behovet helt af sig selv.

Ved at give medarbejderne adgang til MR-teknologien (her MS HoloLens) tilbydes også muligheden for fjernsupport via online opkald. Her kan man dele af synsfelt og dele filer, video og instrukser direkte ovenpå det, som modparten ser. Dermed kan Jorgensen yde direkte support trods distancen mellem dem og kunden. Denne løsning bruges konkret, når anlæg skal inspiceres ude hos kunden, eller når der opstår et problem udover det sædvanlige, som kræver support.

Se flere cases på Virsabis hjemmside

Virsabi specialisere sig i at levere Virtual, Augmented og Mixed Reality løsninger til organisationer. Lad dig inspirere og få indblik i det brede spænd af muligheder teknologien åbner op for.